Skip to content

ParkChargePay – Innovativ betallösning för Elbilsladdning i samarbete med Preem

ParkChargePay – Innovativ betallösning för Elbilsladdning i samarbete med Preem Press releases

Author: ParkChargePay

Pressmeddelande 2024-02-01

Stockholm 2024-02-01 – Idag introduceras en banbrytande betallösning för elbilsägare, som förenklar och effektiviserarladdningsprocessen. Den nya betalenheten för flera ladduttag erbjuder bekväm och sömlös betalning med kontokort. Betallösningen kräver inget medlemskap eller mobil app, välj önskad produkt, blippa ditt kort, kvittot skickas elektroniskt till kundens e-post eller hämtas online i efterhand.

Under vintern kommer ParkChargePay i nära samarbete med Preem introducera TouchPayGo enheten för DC laddning, inledningsvis på 2st laddare med totalt 4st ladduttag. DC laddarna samt betalenheten är monterade på en mobil plattform som inledningsvis placeras i Mora under februari månad 2024. Vår gemensamma förhoppning är att elbilsförare ska uppleva en snabb och enkel kortbetalning vid laddning av sitt fordon, utan krav på medlemskap eller förregistrering.

”Vi vill erbjuda våra kunder en betalningslösning som är snabb, smidig och säker. Möjligheten för kunderna att enkelt betala med kort och ladda utan att behöva något speciell app eller medlemskap är extra värdefullt. Detta blir ett viktigt komplement till att starta laddning med vår app eller företagskort. Vi kommer att testa ParkChargePay-lösningen på en mobil Preem-laddstation som kan användas på olika platser med begränsad rådighet över mark, långa leveranstider för elanslutning och i samband med olika evenemang” säger Tobias Henmark, Seniorrådgivare i Preems team för e-mobilitet.

Med den ökande övergången till elbilar ser vi ett växande behov av enkel och säker betalning för laddning och parkeringsavgift. Inte minst efter jul och nyår har vi alla läst om utmaningar kring publik laddning och tillgänglighet. Med kortbetalning hjälper vi nu ladd- och Parkeringsoperatörer att erbjuda en snabb enkel och säker kortbetalning utan krav på medlemskap eller förregistrering via app.

Vår innovativa betallösning kombinerar bekvämlighet och funktionalitet, vilket möjliggör tillgång till flera ladduttag samtidigt i en och samma betalautomat. TouchPayGo enheten finns i markmonterad version eller för väggmontage och är byggd för krävande nordiskt klimat, enheten är designad och tillverkad i Sverige och kan kopplas ihop med de allra flesta typer av EV laddare på marknaden.

Huvudfunktioner i ParkChargePay inkluderar:

Kontokortsbetalning: Enkel och säker betalning direkt med kontokort, vilket eliminerar behovet av medlemskap och app. Genom att använda tokenisering vid kortköp minimeras kundens tid vid köp och i och med att enheten använder PinOnGlass / PIN kod verifiering kan köp med höga belopp genomföras när behov finns.

Multifunktionell betalenhet: En enda betalenhet som stöder flera ladduttag, vilket ökar tillgängligheten och minimerar investeringskostnaden för Er som operatör. Ta betalt för elbilsladdning och parkering i kombination eller var för sig med en transaktion.

Användarvänlig Design: Tydlig och intuitiv gränssnittsdesign för en problemfri användarupplevelse, både för nybörjare och erfarna elbilsägare.

Denna betallösning är ett steg mot att skapa en mer tillgänglig och användarvänlig infrastruktur för Er som operatör som erbjuder laddning och parkeringstjänster. Vi strävar efter att underlätta övergången till eldrift genom att erbjuda praktiska och innovativa lösningar för daglig användning.

För ytterligare information och förfrågningar, vänligen kontakta:

Mats Monié
Sales Director Modulsystem Sweden AB / ParkChargePay
Telefon: 08-50630100
mats.monie@modulsystem.se

ParkChargePay är en del av Modulsystem Sweden AB som är ledande aktör inom betalsystem för kollektivtrafik, elbilsladdning och Parkering. ParkChargePay är engagerade i att driva innovation inom elbilsinfrastrukturen. Med fokus på användarvänlighet och hållbarhet strävar vi efter att forma framtidens mobilitet där enkelhet och kortbetalning är en naturlig del av infrastrukturen för betalning av laddning och parkering.